Ny moderne espresso fra Messina Etiopien

Hej bloggen

 

Tiden er kommet til at vi skal indføre en ny og spændende kaffe i barerne, og i den forbindelse er det ligeledes blevet tid til et nyt kaffeopslag.

Mit navn er Rasmus, til dagligt står jeg for at oplære og dygtiggøre vores seje baristaer, så de er knivskarpe og altid klar til at byde velkommen til en enestående kaffeoplevelse. Ved denne anledning har jeg dog fået den fornøjelse at skulle belyse vores nyindkøbte kaffe, og hvorfor vi har valgt at få netop denne i vores sortiment.

Først og fremmest har vi været heldige at kunne få fat i en meget særpræget bønne fra Etiopien, som vi er glade for at kunne tilbyde i din respektive kaffebar. Dette er en kaffebønne, som har til hensigt at kunne nydes både i form af en behagelig og aromatisk filterkaffe, men ligeledes som vores nye og altid udfordrende Moderne Espresso (!!!)

Når vi indkøber og vælger nye kaffer, bestræber vi os nøje efter at finde en bønnesort, som vi mener, kan egne sig rigtig godt som filterkaffe, men ligeledes har en fyldig og unik profil som espresso.  Denne kaffe er absolut ingen undtagelse.

For mange, inklusiv os bag baren, er denne etiopiske Heirloom en kærkommen favorit, der melder sin tilbagekomst. Kaffens kompleksitet og fylde ligger til grund for en masse flittigt arbejde fra farmeren Israel Degfa, som også tidligere var producenten bag vores forhenværende etiopiske kaffe.

Derfor var valget nemt, da årets høst kom i hus, og han endnu engang kunne tilbyde en unik kaffebønne. Ligeledes er det for os interessant at kunne belyse den udvikling, der er forekommet både i produktionen men i særdeleshed også i smagen.

Med den friske høst er der nemlig budt på et nyt potentiale, og derfor finder vi nu nogle andre karaktertræk i kaffen. Disse foreskriver subtile noter af fersken, appelsin og citrusfrugt samt en behagelig afrunding af modne jordbær.

Aromatiske og frugtige smagsnuancer er meget kendetegnende for etiopiske kaffer, som nemt kan få en te-agtig fornemmelse når man nyder disse.

Dette skyldes, at der som forarbejdningsproces er benyttet natural proces, hvor kaffebønnen får lov til at tørre i sin frugtskal, inden disse adskilles fra hinanden. Under tørringsprocessen forekommer der en naturlig fermentering, hvor en masse sødme fra frugtsaften trænger ind og giver den særprægede karakter til kaffen.

Personligt sætter jeg stor pris på smagsoplevelser der udfordrer og rykker på ens horisont. Derfor er natural kaffer for mig altid en sikker vinder, da disse går ind og påvirker smagsoplevelsen på en helt anden måde. Dog skal man være indstillet på, at man får en anderledes kaffe end, hvad man måske er vant til at drikke.

For at bibeholde så mange naturlige aromaer som muligt, ristes bønnerne relativt lyst. Forskellen for hhv. vores nye etiopiske filterkaffe og -espresso, ligger derfor udelukkende i, hvordan de ristes. Hver især bliver der udarbejdet en nøje profil til kafferne, så de passer specifikt til den bestemte bryggemetode. For disse kaffer benytter vores risteri og samarbejdspartner, Kontra Coffee, sig af en stor portion omhyggelighed, en nøje præcision og en masse arbejdstimer for at ramme den helt optimale risteprofil. Alt dette, for at vi får en elegant og udsøgt smagsoplevelse i koppen, hver gang.

Jeg håber dette har givet et indblik på natural kaffer, og i særdeleshed denne spændende version heraf. Ligeledes at det har givet blod på tanden til at begive sig i krig med anderledes kaffer. Denne er et farefrit og godt sted at starte.


Ældre indlæg Nyere indlæg

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer gennemlæses inden offentliggørelse