Sådan det hele startede...

Brewed by Friend

Det startede i 2010. De to barndomsvenner, Nikolaj og Philip, besluttedes sig for, at kaffe skulle være mere end en hobby, det skulle være en levevej. I første omgang blev det til kaffecyklerne under navnet “Rolling Coffee”. De to drenge cyklede København tyndt og serverede frisk og lækker kaffe til folket.

Målet har altid været at servere kaffe af højeste kvalitet. Kaffecyklerne var snart ikke nok. Der skulle være plads til mere nørderi, større sortiment af bønner og flere bryggemetoder. Lysten til selv at perfektionere kaffen voksede sig større og større, og i 2012 åbnede den første kaffebar på toppen af Illum under navnet Original Coffee. “Brewed by Friends” blev en naturlig undertitel, da det hele startede med et venskab, og fortsat er et bærende element.

Illum blev starten på et nyt kaffeeventyr, og meget er sket siden. Holdet blev udvidet: storebror Jonas kom med ind i billedet og en lang række dygtige baristaer ligeså. En kaffebar blev til flere, og i dag er der 8 kaffebarer i København og omegn. Kaffebarerne serverer alle en kaffe, som vi er stolte af, på bønner som vi elsker. Ingen kaffebar er ens, og ingen bydel er den samme: og det er vigtigt for os, at vores kaffebarer kan rumme det særprægede bymiljø.


Kvaliteten skal dog være den samme hele vejen rundt; om du dropper ind på den lille kaffebar på Trianglen, eller om du svinger forbi OC på Dosseringen. Kvaliteten skal også kunne finde vej hjem i det private, og derfor er vores bønner også tilgængelige på abonnement. Du kan få leveret friske bønner på dørtrinnet, så du altid har kvalitetskaffe i hjemmet!


Vi prøver hele tiden at forbedre os, og vi eksperimenterer løbende for at kunne give dig den bedste oplevelse. Vi kigger på vores arbejdsgange, skærer det unødvendige fra og prøver at minimere alt spild. Som en del af dette arbejde fik vi i 2017 det økologiske sølvmærke, hvilket vi er glade for og selvfølgelig stadigvæk har.

I 2017 lykkedes det os de at sikre, at alt energien brugt på de forskellige kaffebarer kommer fra vindmøller. I 2018 blev vi medlem af REGA (Restauratørernes Garantiforening), hvilket vi er rigtige glade for. REGA er et brancheinitiativ med fokus på samfundsansvar. Her indgår vi i et fællesskab sammen med en masse andre engagerede og ansvarsfulde restauranter og cafeer, som alle har lysten og viljen til at ændre måden, vi driver virksomhed på. Her kan du læse mere om vores klimamål. 

I dag består Original Coffee af 10 kaffebarer i København og omegn, der alle har fokus på kaffen, den gode service og miljøet omkring os. I forlængelse af barene har vi en webshop hvor vi sælger udstyr, bønner og tilbyder kaffe på abonnement. Vi vil give vores gæster fantastiske kaffeoplevelser, uanset om det er i vores barer eller i jeres eget hjem.