Nyt på bønnefronten – El Salvador Nyt på bønnefronten – El Salvador

Nyt på bønnefronten – El Salvador

Af Jonas Skovsted

Nyt på bønnefronten – El Salvador Nyt på bønnefronten – El Salvador

Jeg hedder Sebastian, og jeg er bestyrer i kaffebaren på Hellerup Strandvej og i Lyngby på Kanalvej. Jeg har arbejdet i Original Coffee i 2,5 år og nyder stadig at møde ind til god kaffe, godt fællesskab og god stemning hver eneste dag.

Jeg er så heldig at være den første til at poste et blogindlæg her på Original Coffee’s nystartede blog. I fremtiden vil der komme indlæg skrevet af baristaer, bestyrere, kaffeansvarlige og måske en enkelt ejer, omhandlende alt i og omkring O.C. Men nu er det min tur - god fornøjelse!

Der er en første gang for alt: Den første gode kop kaffe, den årlige første sommerdag, det første kys - og så er der det første blogindlæg. Det første indlæg her på bloggen kommer selvfølgelig til at omhandle kaffe. Vi introducerer en ny og spændende espressobønne, som har erstattet vores etiopiske bønne i kaffebarerne og på webshoppen.

Vores nye espresso er fra farmen Buena Vista i El Salvador, og jeg er personligt pænt meget oppe at køre over den. Det er en espressobønne, der uden at skræmme er eksperimenterende og anderledes. Anderledes på den gode måde.

Denne espresso fra Mellemamerika har en fantastisk intens syre, der overrasker og imponerer. Dette skyldes, at bønnerne er forarbejdet ved processen "natural", som tilfører kaffebønnen en meget intens og frugtig syre. Dette giver espressoen en spændende og udfordrende smag.

Uden sammenligning til vores forhenværende bønne fra Etiopien, er bønnen fra El Salvador mere markant og spids i sin syrlighed med noter af lakrids og røde bær. Yderst velegnet til kaffer med lidt mindre mælk, som vores Cortado og ”En Foss”! Når man tilføjer en smule velsteamet mælk til denne espresso, dæmpes syrligheden og den udvikles til en næsten slikagtig oplevelse.

Jeg fortrækker at drikke den i cortado. Her udvikler den sig fra en meget intens, interessant og syrlig smag uden mælk, til en mere mild og slikagtig fornemmelse ved tilføjelsen af bare en smule mælk. Når det så er sagt, er det vigtigt at understrege, at Cortadoen er en meget stærk kop kaffe, uanset bønne.

Af tidligere nævnte årsager benyttes den som udgangspunkt derfor kun til espressobryg, der benytter mælk. Hvis man ønsker og er frisk på en smagsoplevelse af de store, kan den prøves som en single espresso.

Bønnen er indkøbt og ristet i samarbejde med Kontra Coffee og Direct Trade. Gennem hele udviklingsprocessen bliver der gået i detaljen: alt fra udvælgelsen af farm, bønne, proces og risteprofil samt kværningsgrad, mængde og løbetid. Alt dette for at sikre den bedst mulige smag for denne espresso. Ida, Kontra Coffee’s ristemester, tester og smager i samarbejde med vores kaffeansvarlige Rasmus, masser af forskellige risteprofiler og nuancer før den endelige kombination bliver udvalgt og godkendt. Herefter bliver profilen for hvor mange gram kaffe, kværningsgrad og løbetider tålmodigt og med omhu stillet ind og perfektioneret, så den perfekte bryg og smag rammes.

Mange gange dagligt bliver denne bryggeprofil kvalitetstestet af baristaen bag baren. Kun på denne måde sikrer vi os, at der altid er fuld kontrol over smagsnuancerne i vores espresso, og at vi kan servere kaffe af højeste kvalitet.

Hvis du har mod på at smage denne espresso, er den at finde i alle Original Coffee’s kaffebarer og her er den søde barista bag baren klar til at servere en perfekt brygget espresso fra El Salvador.

Har du egen espressomaskine og har mod og lyst til at prøve kræfter med bønnen fra El Salvador kan denne ydermere købes som løssalg i alle kaffebarer og på webshoppen!

0 kommentarer

Kommenter

Kommentarer skal godkendes før offentliggørelse