Sådan det hele startede...

Brewed by Friends

Historien om Original Coffee tog sin begyndelse tilbage i 2010, hvor barndomsvennerne Nikolaj og Philip begav sig på deres cykler for at tilbyde kaffe til den københavnske befolkning. Vi startede som ”Rolling Coffee”, men i 2012 traf vi en beslutning om at ændre virksomhedens navn til ”Original Coffee” med undertitlen ”Brewed by Friends”. Med tiden har vi gennemgået en betydelig vækst og tæller nu 15 kaffebarer, der er spredt ud over hele København. Ud over disse kaffebarer har vi også indgået et samarbejde med Tivoli, hvorpå der nu er at finde 3 Original Coffee-kaffestande i forlystelsesparken.

Hos Original Coffee er kaffen og den gode service en topprioritet, hvilket indikerer veluddannede baristaer, der er engageret i at guide og levere den ekstraordinære kaffeoplevelse til vores gæster. I takt med at gøre besøget på en af vores kaffebarer mere unik for den enkelte gæst købte vi i 2022 en gammel slagteri-lokation beliggende i Kødbyen, som vi omdannede til et bageri. Dette bageri fungerer nu som en daglig leverandør af friskbagt brød og bagværk af høj kvalitet til vores 18 kaffebarer.

Som en udvidelse af vores kaffebarer driver vi også en online webshop, hvor vi tilbyder udstyr, kaffebønner og muligheden for kaffeabonnementer. På den måde imødekommes vores mål om at levere en enestående kaffeoplevelse til vores gæster, uanset om de nyder det på vores kaffebarer eller i komforten af deres eget hjem.  

2010

Barndomsvennerne, Nikolaj og Philip, beslutter sig for, at kaffe skal være deres levevej. I første omgang bliver det til 5 kaffecykler under navnet "Rolling Coffee”. Vi bliver nogen af de første i København til at sælge fra små mobile stader, som vi ser i gadebilledet i dag.

2012

Storebror, Jonas, tilslutter sig kafferejsen, kaffecyklerne sælges og vi åbner vores første kaffebar på toppen af Illum, i A. C. Illums gamle kontor. Kaffebaren havde 2 terrasser med udsigt over København. “Brewed by Friends” blev en naturlig undertitel, da det hele startede med et venskab og fortsat er et bærende element.

2013

I marts 2013, Kort efter første åbning, åbner vi vores 2. kaffebar. Kaffebaren er placeret ved hjørnet af Nordre Frihavnsgade og Trianglen og bliver hurtigt et mødested til den gode kop kaffe. I 2022 køber vi nabolokalet og udvider til dobbelt størrelse.

2014

I maj måned, året efter, åbner vi på Bredgade 36, i gaden som er kendt for at huse mange kontorer og virksomheder. Indretningen i alle kaffebaren har taget udgangspunkt i lokalområdet og her er gulvet lavet i marmor, da kaffebaren ligger 50 meter fra Marmorkirken. Kaffebaren får en renovering i slutningen af 2020.

2014

I sensommeren 2014 finder vi Hellerups mindste lokale og ser muligheden for en lokal lille kaffebar med kun 10 siddepladser. Vi vokser dog hurtigt ud af lokalet og allerede i oktober året efter, åbner vi 4 lokaler væk. I denne kaffebar, får vi også vores første coffee lab, hvor eksperimentering med kaffe får frit løb. Denne kaffebar er blevet renoveret 3 gange og senest i maj 2021.

2016

Illum følger med Københavns udviklende madscene og åbner deres eget foodcourt på toppen, nemlig Rooftoppen. Vi får placering ud mod Amagertorv og det kendte storkespringvand. Kaffebaren bliver kendt for dens lange tagterrasse, som løber langs Købmagergade og Strøget. Den bliver vores største til dato og huser op mod 70 gæster.

2016

Senere samme sommer åbner vi en kaffebar med udsigt som kan måle sig med Rooftoppen, nemlig på Sortedam Dossering 9. Vores kaffebar her ligger i første række til søerne med kig til vand og træer.

2018

Med udkig efter nye udfordringer og spændende placeringer kom en aftale om en kaffebar i Københavns største landvindingsprojekt på plads, nemlig i Nordhavn. Vi åbner på Göteborg Plads 6 i marts 2018 og har kunne følge bydelens udvikling helt tæt. Her er der mulighed for et frisk dyp i de nærtliggende badezoner.

2019

I april 2019 åbner vi et kaffedepot i Københavns største madmarked, Torvehallerne. Du finder os i Hal 2 Stade A9 på vores beskedne 12,5 kvadratmeter. Indretningen tager udgangspunkt i den tætte dialog med gæsten og her kommer du helt tæt på brygningen af din kaffe.

2020

Et par måneder inden Corona kommer til Danmark rykker vi til bydelen, Frederiksberg. På Gammel Kongevej 173 ligger vi bag den grønne flotte facade og måske med Københavns mest lyserøde toilet. Denne kaffebar stod færdig 1 time inden den officielle åbning. Tak til Joachim fra Space Between, for at køre den flotte kaffebar i mål.

2020

Vi trodser Corona, da et smukt og ikonisk lokale på Istedgade 64 bliver muligt. Et gammelt apotekerloft og vægge af rå granit danner rammerne for vores hippe kaffebar på Vesterbro.

2021

Vi er vokset og begynder i slutningen af 2020, at kigge efter lokaler til oplæring af baristaer og vores administrative afdeling. I centrum af København, ved Nyboder, byder muligheden sig for en kombination af dette samt en kaffebar. Vi åbner en stor og flot kaffebar på Store Kongensgade 124.

2021

Efter 9 måneders forberedelse åbner vi vores første kaffebar i Tivoli. En drøm går i opfyldelse og det er med stor respekt, at vi åbner den første ud af tre kaffebarer i verdens næstældste forlystelsespark. Denne kaffebar ligger ved Plænen og åbner i oktober.

2022

Med et mål om vores bagværk skal følge kvaliteten af vores kaffe, åbner vi eget bageri. Vi ønsker at komme endnu tættere på håndværket og at kunne servere produkter til vores gæster, som følger årstiderne. Over sommeren 2022 omdanner vi et gammelt slagteri til et professionelt bageri.

2022

Ved starten af sommersæsonen 2022 er det tid til at åbne vores anden kaffebar i Tivoli, det bliver i Det Muntre Hjørne, som består af små renæssance inspirerede københavnerhuse. Dette er vores mindste kaffebar i Tivoli og fungerer primært, som to go kaffebar.

2022

Et par måneder senere står vores sidste og største kaffebar i Tivoli klar til åbning. Ovenpå Akvariefoyeren og i den tilstødende rotunde til Tivolis koncertsal, finder du vores to etagers store kaffebar. Her kan du både nyde din kaffe på vores store terrasse eller indenfor to stay.

2022

I august 2022 kommer vi også til øen, Amager, da vi slår dørene op for vores nye kaffebar på Strandlodsvej. Beliggende i et af de nyere områder, tæt på Amager strandpark og andre grønne arealer, vil vi byde dig velkommen i vores kaffebar, med højt til loftet og mange siddepladser inde såvel som udenfor.

2022

I måske Danmarks mindste kaffebar ser vi muligheden for en ikonisk butik. I den ene ende af Jorcks Passage åbner vi i julen 2022 en kaffebar i et hul i væggen. Er du på farten og i indre by, står vi klar med din kaffe i passagen mellem Vimmelskaftet og Skindergade.

2023

I samarbejde med STAY Apartment slår vi dørene op for vores anden kaffebar i Nordhavn. Bydelen er i rivende udvikling og på Stubkaj sørger vi for morgenmad til STAY’s gæster og den almene gæst fra gaden. Ud over samarbejde med STAY huser vi også Adidas Runners, som starter og slutter alle deres løb fra lokationen.