Politik for samfundsansvar

Original Coffee driver flere kaffebarer i København. Vores kaffebarer er typisk placeret i lokale miljøer i København, og med hvert sted søger vi at byde alle velkomne i et særegent lokalt miljø, som vi selv holder meget af. På vores kaffebarer vil vi værne om de lokale miljøer, og vi vil drive vores kaffebarer med respekt for det samfund, vi er en del af.

Gennem vores engagement i REGA (Restauratørernes Garantiordning) har vi forpligtet os til at arbejde systematisk med at forbedre vores arbejde med social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Den rejse begyndte i foråret 2018, og i foråret 2020 lavede vi vores første COP-rapport (rapportering fra 2019), som vi fornyer hvert år. Du kan læse vores rapporter via nedenstående link.

Vi arbejder fortsat med vores samfundsansvar, og vi er spændte på, hvad der bliver det næste skridt.

Læs vores nyeste COP-rapport 2022

Vores indflydelse på det samfund, vi er en del af

Vi tilbyder vores gæster muligheden for fuldt ud at nyde deres ret til hvile og fritid, og vi vil fortsætte med at fremme de bedste vilkår for vores gæster. Vi vil frem mod opdateringen af denne politik lave en indvirkningsanalyse af vores virksomhed. I mellemtiden ved vi, at vores branche står over for en række konkrete risici for negative indvirkninger på menneskerettigheder, og her vil vi være særligt opmærksomme:  

· Vi serverer fødevarer på vores kaffebarer, og vores gæster burde aldrig opleve negative indvirkninger på deres ret til sundhed, når de serviceres hos os. Derfor går vi højt op i kvaliteten af de produkter, vi serverer på vores kaffebarer.

· Forskellige personer har forskellige præferencer, og vi ønsker også at sikre vores gæsters ret til passende ernæring. Derfor tilbyder vi f.eks. mælkealternativer, og vi kan altid informere om alle ingredienser og allergener i vores produkter.

· De lokale miljøer, hvor vores kaffebarer ligger, har mange ting at byde på, bl.a. en mangfoldig befolkning. Det ser vi som en styrke. Vi søger at fremme tryghed i de lokale miljøer, vi er tilstede i, og derfor opfordrer vi til respekt for alle.

Vi ønsker også at drive forretning med respekt for miljøet, og derfor arbejder vi løbende på at sikre, at vi træffer miljørigtige beslutninger i alt, hvad vi gør. Vi har f.eks. sølvmærket i økologi svarende til 60-80% økologi, og vi vil arbejde for at blive endnu bedre. Vi serverer ikke vand på flaske på vores kaffebarer, vi har et effektivt affaldshåndteringssystem, og vi bruger kun el fra danske vindmøller. Vi vil fortsætte vores indsats frem mod at skabe så bæredygtige kaffebarer som muligt.