CSR

Vores arbejde med økonomisk-, social- og miljømæssig bæredygtighed

Vi vil gerne efterlade verden i den bedst mulige tilstand og derfor arbejder vi strategisk med ovenstående tre bæredygtighedsparametre. Vi har tilsluttet os verdens største CSR-initiativ, FN's Global Compact, hvor vi årligt forpligter os til at dokumentere og rapportere vores arbejde med samfundsansvar i en Communication on Progress rapport (CoP). Arbejdet med bæredygtighed påvirker de valg, vi træffer og de mål vi sætter for fremtiden hos Original Coffee. Det er med os, i alt hvad vi laver, uanset om du arbejder som barista i vores kaffebarer eller på vores administrative kontor.

Bæredygtighed er en del af vores dagligdag i kaffebarerne og er også i høj grad en del af vores bevidsthed i forhold til valg af samarbejdspartnere og partnerskaber. Der sker i øjeblikket en kæmpe udvikling på området, og vi følger opmærksomt og interesseret med i nye initiativer og i udviklingen af nye, grønnere løsninger. Original Coffee er ikke perfekt, men vi gør os umage og arbejder dagligt på at blive en endnu bedre udgave af os selv. Her på siden finder du et overblik over, hvilke bæredygtige valg og initiativer, vi indtil nu har gennemført og planlagt.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på karen@originalcoffee.dk

2012

Vi overgår til 100% dansk vindenergi

2016

Alle mejeriprodukter er økologiske og kommer fra vores tætte samarbejdspartner Naturmælk.

2017

Vi begynder vores samarbejde med Gro Juice, som producerer en række velsmagende koldpressede grøntsagsjuice, som udover at være økologiske også er biodynamiske.

Vi får overrakt Det Økologiske Bronzemærke (30-60% af vores sortiment er økologisk).

Alle mellemledere får muligheden for at tage akademiuddannelsen i Retail Leadership med fokus på restaurationsbranchen i samarbejde med KEA Kompetence.

2018

Vi bliver en del af REGA, som er et fællesskab for restauratører, der garanterer, at de arbejder systematisk og målrettet på at drive ansvarlig virksomhed med respekt for menneskerettigheder, miljø og antikorruption.

Vi tilslutter os desuden verdens største CSR-initiativ, FN’s Global Compact.

Vi kortlægger vores virksomhed i tre forskellige indvirkningsanalyser og indfører desuden både en intern og ekstern whistleblowerordning.

2019

Vi får leveret smør og mælk fra det økologiske mejeri Thise. Rengøringsartikler brugt i kaffebarerne er svanemærket og vores servietter og papirskageposer er FSC-certificeret.

Vi deltager aktivt i Global Compacts projekt ”Verdensmål i Værdikæden”, der har til formål at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.

Vi får Det Økologiske Sølvmærke
(60-90% af vores sortiment er økologisk).

2019: Politik for samfundsansvar

Vi præsenterer vores politik for samfundsansvar, hvori vi forpligter os til at oprerere i henhold til internationalt aftalte principper for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtig udvikling. Vores mål er så vidt muligt at forebygge og afbøde de negative indvirkninger vores virksomhed kan have på forskellige parametre af bæredygtighed.

2020

Vi sætter yderligere fokus på lokale leverandører. Nye samarbejder er bl.a. med Christophe fra La Fromageri, som leverer ost samt med Anita og Jesper fra Skelleris Gård, som bygger OC's eget hønsehus, hvorfra vi ugentligt får leveret friske æg i cirkulære bakker.

Copenhagen Climate Consulting udregner vores samlede CO2-aftryk og giver os konkrete ideer og værktøjer til fremover at reducere og minimere vores udledning af CO2 på tværs af alle kaffebarer.

Vi udskifter bl.a. vores engangskopper og låg fra konventionel plast til en biologisk nedbrydelig plast, som betyder at vi reducerer vores udledning med 1.59 CO2 eq (t).

2021

Vi introducerer vores kaffekapsler, som er lavet af restprodukter fra sukkerrør. Kassen er fremstillet af andre restprodukter fra landbruget og skriften er sojabaseret. Vi går efter den ultimative smagsoplevelse i kapslerne og derfor indeholder de samme kaffe, som vi bruger i barerne.

Som et alternativ til den klassiske to-go-kop tilbyder vi vores gæster at servere deres kaffe i kopper fra New Loop, et nyt cirkulært pantsystem for take-away emballage. Allerede 2. gang der serveres kaffe i koppen, er miljøpåvirkningen udlignet.

Vi deltog i podcasten "Grønne ambitioner" i samarbejde med Erhvervshus Hovedstaden. Her talte vi om, hvordan vi som SMV arbejder med bæredygtig omstilling.

2021: COP Rapport

Gennem vores medlemskab af Global Compact forpligter vi os årligt til at dokumentere og rapportere vores arbejde med samfundsansvar. Denne CoP-rapport (Communication on Progress) beskriver, hvordan vi omsætter arbejdet med FN’s Global Compacts ti principper i vores strategi og handlinger. I rapporten dokumenterer vi, hvilke fremskridt vi har gjort i det foregangne år samt vores mål for arbejdet med samfundsansvar i det kommende år.

2022

I februar består vi som den første REGA-virksomhed vores audit, hvor en ekstern virksomhed har været igennem vores ydelser, arbejdsmetoder m.m. for at se, om vi opfylder en række nærmere specificerede kvalitetskrav.

I løbet af marts implementerer vi 5 kg. cirkulære kaffetønder, som skal erstatte nogle af de engangsposer, vores traditionelle espresso leveres i. Når cafeerne har tømt beholderne, sendes beholderne retur til Kontra Coffee, som vasker beholderne, fylder dem på ny og sender dem retur til kaffebarerne.