Aeropress Bryggeguide

Aeropress er til dig, der ønsker kvalitet i koppen hurtigt og effektivt. Aeropress udnytter og sammenfatter det bedste fra tre bryggemetoder: stempelkande, drip coffee og espresso.

  1. Kog 300 gram vand. Lad vandet stå i et par minutter så temperaturen kan falde til 92 - 95°C.
  2. Kom et papirfilter i bunden af plastfilteret. Hæld lidt varmt vand igennem filteret og i serveren du skal bruge til at brygge.
  3. Vej 17 gram kaffe af og kværn det mellemgroft.
  4. Placér stemplet cirka 2 cm ind i AeroPress cylinderen og anbring i en omvendt
    position, hvor stemplet er nederst. Hæld den kværnet kaffe ned i. Ryst en smule for at jævne kaffen ud.
  5. På cirka 10 sekunder, hæld 50 gram vand over kaffen i en rolig, cirkulær bevægelse. Rør i kaffen så du er sikker på, at alt kaffe er blevet vådt, og lad det stå i 30 sekunder.
  6. Derefter, hæld de sidste 200 gram vand over kaffen med samme rolig, cirkulær bevægelse. Dette bør tage cirka 1 minut.
  7. Skrue plastfilteret på toppen af din AeroPress og tøm din server for vand.
  8. Placer din server på hovedet, ovenpå AeroPress filteret. Hold server og AeroPress sammen og i en glidende bevægelse flippe dem, så AeroPressen står ovenpå serveren.
  9. Langsomt tryk stemplet ned i cirka 30 sekunder, indtil du hører en hvæsende lyd.
  10. Velbekomme.

Lær mere om sort kaffe og forskellige bryggemetoder til vores Håndbryg & Cupping kursus.