Aeropress Bryggeguide
Aeropress er til dig, der ønsker kvalitet i koppen hurtigt og effektivt. Aeropress udnytter og sammenfatter det bedste fra tre bryggemetoder: stempelkande, drip coffee og espresso.
- Kog 300 gram vand. Lad vandet stå i et par minutter så temperaturen kan falde til 92 - 95°C.
- Kom et papirfilter i bunden af plastfilteret. Hæld lidt varmt vand igennem filteret og i serveren du skal bruge til at brygge.
- Vej 17 gram kaffe af og kværn det mellemgroft.
- Placér stemplet cirka 2 cm ind i AeroPress cylinderen og anbring i en omvendt
position, hvor stemplet er nederst. Hæld den kværnet kaffe ned i. Ryst en smule for at jævne kaffen ud.
- På cirka 10 sekunder, hæld 50 gram vand over kaffen i en rolig, cirkulær bevægelse. Rør i kaffen så du er sikker på, at alt kaffe er blevet vådt, og lad det stå i 30 sekunder.
- Derefter, hæld de sidste 200 gram vand over kaffen med samme rolig, cirkulær bevægelse. Dette bør tage cirka 1 minut.
- Skrue plastfilteret på toppen af din AeroPress og tøm din server for vand.
- Placer din server på hovedet, ovenpå AeroPress filteret. Hold server og AeroPress sammen og i en glidende bevægelse flippe dem, så AeroPressen står ovenpå serveren.
- Langsomt tryk stemplet ned i cirka 30 sekunder, indtil du hører en hvæsende lyd.
- Velbekomme.
Lær mere om sort kaffe og forskellige bryggemetoder til vores Håndbryg & Cupping kursus.