Stempelkande Bryggeguide

Stempelkande er kaffebrygning uden hokus pokus. Denne bryggemetoder skaber, med det rigtige valg af kaffebønner, en smagfuld og fyldig kaffeoplevelser

Med Espro Press opnår man en fyldig stempelkaffe uden bundfald og kaffegrums. Med sit elegante design holder den dobbeltvægget kande din kaffe varm i lang tid.

Denne opskrift brygger 700 gram kaffe.

  1. Kog 750 gram vand. Lad det stå i et par minutter så temepraturen kan falde til 92 - 95°C.
  2. Til stempelkande anbefaler vi 6,5 gram kaffe til 100 gram vand. Til 700 gram vand skal der afvejes 45,5 gram kaffe. Kværn kaffen mellemgroft.
  3. Hæld kaffen ned i stempelkanden. Ryst kanden let for at jævne kaffen.
  4. Stil stempelkanden på en vægt og nulstille den. Hæld 100 gram vand over kaffen på cirka 10 sekunder.
  5. Rotere kaffen for at sikre at alt kaffe er dækket af vand. Vent 30 sekunder.
  6. Hæld de resterende 600 gram vand på cirka 30 sekunder.
  7. Brug to spiseskeer til at skrabe det lag skum som sætter sig i overfladen væk.
  8. Sæt filter på toppen af stemplet og lad kaffen trække i 5 minutter.
  9. Tryk stemplet ned langsomt. Dette burde kunne gøres uden modstand. Hvis ikke, så lad kaffen trække længere, indtil stemplet let kan trykkes ned.
  10. Velbekomme.


Lær mere om sort kaffe og forskellige bryggemetoder til vores Håndbryg & Cupping kursus.