Pour Over Bryggeguide
Pour over, eller håndbryg, er en simple og let måde at brygge en god kop kaffe på. Med håndbryg opnår man kaffens fulde potentiale med en meget ren og klar smagsoplevelse hvor man virkelig kan smage kaffens noter.
I Original Coffee bruger vi tragt og filter fra Espro Bloom samt server kande fra Kinto til at lave håndbryg.
Denne opskrift brygger 250 gram kaffe.
- Kog 300 gram vand. Lad vandet stå i et par minutter så temperaturen kan falde til 92 - 95°C.
- Kom et filter i bryggetragten og placere ovenpå serveren. Hæld en god sjat vand i bunden af filteret og ned i serveren.
- Vej 17 gram kaffe af og kværne det mellemgroft.
- Tøm serveren for vand og placer server og bryggetragt med filter på en vægt.
- Hæld kaffen op i bryggetragten. Ryst let på tragten for at fordele kaffen jævnt.
- Nulstil din vægt og hæld 50 gram vand over kaffen på cirka 10 sekunder. Dette gøres i en rolig, cirkulær bevægelse, så du er sikker på, at alt kaffe bliver ramt at vandet.
- Vent 30 sekunder.
- Hæld de sidste 200 gram vand over kaffen på cirka 1 minut.
- Lad kaffen dryppe igennem. Den optimale bryggetid er mellem 1:45 – 2:00 minutter.
- Velbekomme.
Lær mere om sort kaffe og forskellige bryggemetoder til vores Håndbryg & Cupping kursus.