Espresso

Espresso er en central del af Original Coffee og benyttes selvsagt til alle vores espressobaserede drikke i kaffebarene. Espressobrygning er en process hvor det er dit ansvar som kaffebrygger at give kaffen en ordentlig behandling i den sidste del af sin lange rejse ned i din kop. Processen starter med at den fint kværnede kaffe pakkes i en bajonet, og hernæst presses vand (på 93°C) vha. tryk fra espressomaskinen gennem kaffen, slutteligt løber espressoen fra bajonetten og ned i koppen. Hos Original Coffee brygger vi vores espresso ved 93°C, og det skal tage ca. 25 sekunder for vandet at løbe igennem kaffen. Espressoens særlige bryggemetode gør, at kaffens mange smagsstoffer og olier presses ud i koppen, hvilket ikke er muligt ved andre bryggemetoder. Blandingen af vand og olier skaber desuden espressoens karakteristiske crema, som er det skumlag, der ligger oven på kaffen.

En korrekt brygget espresso er i vores verden noget helt specielt. Derfor går vi selvfølgelig også op i, at du brygger din kaffe derhjemme sådan at du får den bedst mulige kaffeoplevelse ud af vores bønner. Her er den bryggemetode vi bruger, og som vi synes giver den bedste kaffeoplevelse, det er dog vigtigt at understrege at det ikke er den eneste gode metode.

Vi brygger oftest som dobbelt shot, og derfor er følgende anvisninger baseret på dette.


Original Coffee Espresso blend
Ratio: 1:2,1
Kaffe: 18 - 18,5 gram.
Gennemløbstid: 25-28 sekunder.
Total vægt: 40 gram.



Kenya Gakundu AA espresso
Ratio: 1:2
Kaffe: 19,5 - 20 gram.
Gennemløbstid: 24-27 sekunder.
Total vægt: 40 gram.